Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

κρυφτό

Σου είχα ζητήσει να βρεις τρόπο να με ανοίξεις και  να με αγγίξεις κάπου που δεν θα κατάφερνε κανείς άλλος να το κάνει. Και το απαιτούσα σαν να σου ζητούσα να μου αγοράσεις τσίχλες . Είχες συνηθίσει να σου ζητώ παράλογα πράγματα και να περιμένω να με αντιμετωπίσεις σαν να σου ζητούσα κάτι τελείως λογικό.

Θυμάμαι τόσο καθαρά την πρώτη και μοναδική φορά που άγγιξες την πλάτη μου. Έβαλες το δεξί σου χέρι μέσα από τη μπλούζα μου και με χάιδεψες. Όχι στο κέντρο, αλλά λίγο αριστερά πίσω από την καρδιά, εκεί στο το ύψος της. Και με τα δάχτυλά σου κατέβηκες μέχρι τη μέση μου, ψιθυρίζοντας επιτέλους. Μια παρανυχίδα σε κάποιο από τα δάχτυλά σου έγδερνε σε όλη τη διαδρομή το δέρμα μου.  Ένιωθα να μου αφήνεις σημάδι που ανυπομονούσα να δω αργότερα στον καθρέφτη.

Δεν θα μου πεις γεια. Όχι γεια. Ακούς;

Και μετά χάθηκες. Ή χάθηκα. Δεν ξέρω να πω.
Μπορεί να φταίει που είπα γεια. Δεν έπρεπε να πω γεια.  Αλλά και εσύ δεν το είπες σωστά. Με μπέρδεψες. Είπες ακούς. Έπρεπε να πεις διαβάζεις. Δε μιλούσες. Έγραφες.

Τώρα ούτε μιλάς, ούτε γράφεις.  

Και είναι κάτι βράδια που σηκώνομαι, με ένα κάψιμο στην πλάτη. Και στέκομαι στον καθρέφτη και ψάχνω το σημάδι σου. Και ενώ με καίει δεν το βλέπω. Και προσπαθώ να αγγίξω με τα χέρια μου μα δεν το φτάνω.


Και είναι και κάποιες μέρες, που ψάχνω απεγνωσμένα να βρω λίγο από το κρυμμένο σου χάδι για να σε κρατήσω κοντά μου και δεν είναι πουθενά και άλλες που σκάβω τον εαυτό μου για να το βγάλω από μέσα μου και δεν μπορώ να βρω που το ‘χεις κρύψει για να σε ξεφορτωθώ.

6 σχόλια:

  1. και είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης αυτο το κρυφτό ...{;} τής δικιάς μου πάντως είναι σίγουρα. Τις φόρες που "σκάβω" όμως για τα σημάδια, μια υποβόσκουσα μανία να μην τα χάσω, μετατρέπεται σε ευχαρίστηση όταν σταματάω να ξεγελάω τον ευατό μου πως υπάρχει κάτι απτό...αντίθετα , είναι όλα χαραγμένα εκεί...Κάποιες φορές, όπως λες και εσύ.Τις περισσότερες, θα έλεγα εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα εκεί χαραγμένα. Σημάδια που δεν ξέρεις πότε είναι χειρότερα. Όταν σκάβουν για να εγκατασταθούν πιο βαθιά, ή όταν θέλουν να βγουν προς τα έξω να τα βλέπεις να μην ξεχνάς.

      Διαγραφή
  2. Αναδυόμενες σκιές, καταδυόμενα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε όλοι πολεμοχαρείς!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή